Pappa försvarade sin familj mot inbrottstjuv – anhölls för misshandel

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 8 dec 2018 2018-12-08
E-post

MALMÖ Aftonbladet rapporterar att en man som slog ner en inbrottstjuv som tagit sig in i hans lägenhet – och pistolhotat hans son – nu sitter anhållen misstänkt för att ha misshandlat inkräktaren.

Det var i onsdags kväll som en inbrottstjuv tog sig in i en lägenhet i Malmöstadsdelen Rosengård. Mannen, som är i 45-årsåldern, konfronteras då av familjen som bor där och tar tag i ett av barnen, en 7-åring. Enligt Aftonbladets källor placerar han sin pistol i pojkens mun.

När barnets farmor ser detta skriker hon och lyckas rycka till sig barnet. Då kommer pojkens pappa in och börjar slåss med inkräktaren.

– Han fick tokspel och slår pistolmannen så svårt att att denne förlorade medvetandet och får svåra skador i huvudet, säger en källa till Aftonbladet.

Polisen kom sedan till platsen och grep inbrottstjuven – men även pappan. Sedan dess har han suttit inlåst och anhållen i polisens arrest, misstänkt för grov misshandel. Inkräktaren är också anhållen misstänkt för grovt olaga hot, misshandel i två fall och narkotikabrott.

Senast klockan 12 under lördagen ska åklagaren begära männen häktade eller släppa dem på fri fot, uppger Aftonbladet.

En som har kommenterat fallet är riksdagsledamoten Hanif Bali (M).

PLUS: Balis vrede över barnbrudsdomen: ”Ett gäng batikdomare”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag