Par i 80-årsåldern rånade i sitt hem

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 4 feb 2019 2019-02-04
E-post 2167

KRISTIANSTAD På söndagskvällen blev ett par i 80-årsåldern rånade i sitt hem i Tollarp i Kristianstads kommun. Brottet rubriceras som grovt.

Läs även: Ann Heberlein: Danmark har gett upp idén om mångkultur

Klockan var strax efter 18 på söndagen när paret larmade polisen om att de blivit rånade. Polisen är förtegen om detaljer kring ärendet men säger att okända gärningsmän tog sin in det äldre parets bostad och genomförde någon sorts rån.

– På vilket sätt gärningsmannen eller gärningsmännen har kommit in i bostaden, eller hur det gått till och vad man kommit över kan vi inte gå ut med i nuläget, säger polisens presstalesperson Patric Fors till SVT Nyheter Skåne.

Enligt honom skadades ingen i samband med rånet. Under kvällen knackade polisen på hos grannarna för att få en bättre bild av vad som hänt. Brottet rubriceras som grovt rån, men polisen vill inte förklara varför det anses grovt.

– Grovt rån kan ha både med tillvägagångssättet och med värdet av det som man har kommit över, säger Patric Fors till Kristianstadsbladet.

Vid 5-tiden på måndagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon för rånet.

Läs även: Efter sadistiska tortyren av Ivar, 83 – fyra anhållna för mordförsök: ”Bosatta utanför länet”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag