Paris inför actionfilmsförbud – ”Skådespelare kan bli mål i nya terrordåd”

Franska militärer patrulerar i Paris. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 5 feb 2015 2015-02-05
E-post

PARIS Stämningen är fortfarande tryckt i Paris efter terrorattackerna i januari. För att inte skapa panik i onödan förbjuder nu staden produktionsbolag från att spela in våldsamma och dramatiska scener i den franska huvudstaden.

Specifikt rör förbudet utomhusscener där skådespelare och statister klädda som poliser, militärer eller privata vaktbolagsoperatörer är tänkt att medverka.

Det är emellertid inte bara parisbornas rädsla för nya terrordåd som spelar in. Parispolisen förklarar även stadens beslut med att man även vill kunna garantera skådespelarnas säkerhet.

– Det finns ett problem med scener som dessa, eftersom uniformsklädda skådespelare kan bli mål i nya terrorattentat, sa polistalesmannen Sylvie Barnaud till AP.

Rädslan för nya attentat är stor

Tungt beväpnad polis och militär patrullerar fortfarande Paris gator. Risken för att vad skådespelarna gör framför sina kameror ska misstas för en faktisk polisinsats bedömer staden som för stor, för att inte vidta några åtgärder.

I mitten av januari förklarade den franske inrikesministern, Bernard Cazeneuve, att de antiterroroperationer som sattes igång efter Parismassakern skulle fortgå så länge det fanns en risk för nya dåd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag