Partikamraternas present till Kinnunen efter rättegången: En bågfil i en brödlimpa

Kinnunen fick en bågfil i en brödlimpa som present efter rättegången. Foto: Privat / Facebook
  • Onsdag 20 jan 2016 2016-01-20
E-post 62

STOCKHOLM Åklagaren yrkade på 1,5 års fängelse för den åtalade SD-toppen Martin Kinnunen med anledning av bristande redovisning i bolaget Samtid & Framtid AB. Men partikamraterna tycks ta det hela med ro – efter rättegången fick Kinnunen en present. En bågfil instoppad i en brödlimpa.

Tidigare under onsdagen berättade Nyheter Idag att åklagare Jakob Holmberg yrkar på 1,5 års fängelse för SD-toppen Martin Kinnunen med anledning av bristande redovisning och momsdeklaration i det SD-ägda bolaget Samtid & Framtid AB. Själv menar Kinnunen att han är oskyldig och dom väntas meddelas den 5 februari i år.

Men trots att riksdagsledamoten riskerar ett allvarligt straff passar partikamraterna på att skoja om hela affären. Under onsdagskvällen publicerar Kinnunen två bilder på Facebook där en av bilderna visar att han befinner sig på en krog tillsammans med andra riksdagsledamöter i partiet. På den andra bilden syns en bågfil instoppad i en brödlimpa.

”Tradionellt after trial såklart. Fick en fin present. Kan ju vara bra att ha”, skriver Kinnunen själv om presenten.

Nyheter Idag har vid flera tillfällen försökt att nå Kinnunen för en kommentar, samt för att fråga om vi får lov att använda bilden. Vi har inte lyckats nå honom på onsdagskvällen, men vi använder bilden ändå.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag