Patrik Sjöberg sågar medierna om Federley: ”Hade det handlat om en SD–politiker så hade det varit krigsrubriker”

Bild: Europaparlamentet/Johannes Berner/CC BY 3.0
  • Fredag 4 Dec 2020 2020-12-04
E-post 8057

HAPPSTA Hade Fredrick Federley varit SD-politiker ”så hade det varit krigsrubriker nu” skriver den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg i ett inlägg på Facebook. Sjöberg, som själv utsattes för sexuella övergrepp när han var ung, sågar även Centerpartiets och Federleys krishantering.

Den före detta friidrottaren Patrik Sjöberg totalsågar mediernas hantering av Fredrick Federley-affären i ett inlägg på Facebook.

I inlägget skriver Sjöberg att ”Det som förvånar mest är den totala tystnaden från övriga parti och från Svensk media! Hade det handlat om t.ex en SD-politiker så hade det varit krigsrubriker nu vilket är helt rätt för våldtäkt på barn är det vidrigaste som kan begås av en människa.”

Läs även: Krishanterare om Federley: ”Får väldigt svårt att överleva på hög nivå som politiker”

Sjöberg är även mycket kritisk till hur Federley och Centerpartiet hanterat affären, där han menar att Federley ljugit, och att han ”med sitt partis hjälp försöker sig på nån slags damage control och ett taffligt försök att släcka bränder”.

Jag har senaste veckorna fått många meddelanden om Fredrik Federlay och om hans sambo eller om det nu är en fd sambo….

Publicerat av Patrik Sjöberg Tisdag 1 december 2020

Höjdhopparen Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom tiderna. Han innehar det europeiska rekordet i höjdhopp, vilket även är det tredje bästa resultatet i världen, och har ett VM-guld från 1987, två OS-silver från 1984 och 1992 och ett OS-brons från 1988.

År 2011 publicerades Sjöbers självbiografi Det du inte såg där han skrev att hans tränare och styvfar Viljo Nousiainen under flera år utsatte honom för sexuella övergrepp.

Nyheter Idag söker Patrik Sjöberg för en kommentar.

Läs även: C-toppen Federley tar timeout – ”närstående” var dömd pedofil

Läs även: C bekräftar – Federley kände till sambons pedofilbrott: ”Har vetat om detta under en längre tid”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag