Paula Bieler (SD) har fått nog – säger upp TV-licensen

Paula Bieler (SD) Foto: paulabieler.se
  • Torsdag 3 sep 2015 2015-09-03
E-post 2552

STOCKHOLM Nu rasar Paula Bieler, ledamot i Sverigedemokraternas partistyrelse och partiets talesman i jämställdhetsfrågor, mot SVT  som hon menar aktivt hindrar partiet från att kommunicera sin flyktingpolitik till tittarna. Nu slänger hon ut sin teve, meddelar hon. ”Jag kan inte fortsätta betala för en dödens politik”, skriver hon på Facebook.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Paula Bieler går efter gårdagens debatt i SVT Aktuellt mellan Annie öf och Jimme Åkesson, till hårt angrepp mot public service kanalen Sveriges Television.

I ett inlägg på Facebook skriver Bieler att hon, trots att SVT inte alltid levt upp till hennes bild av en saklig och opartisk public service, ändå alltid varit positiv till ett statligt, men fristående och licensfinansierat TV bolag och att hon därför till nu alltid betalat sin licensavgift. Hon tillägger att hon fortfarande gör det men poängterar att hennes förtroende för kanalen nu är förbrukat och att tålamodet är slut.

”Alla har vi våra gränser för när nog är nog och min passerades idag”, skriver Bieler i sitt inlägg.

Det är inte själva faktumet att SD uteslutits från morgondagens paneldebatt som gör henne arg påpekar hon vidare. Om det hade varit så simpelt hade hon kastat ut sin TV för länge sedan. Det som däremot fått henne att bli rasande är tanken på att de enda röster som SVT kommer att tillåta i debatten är de som propagerar för en flyktingpolitik där fler flyktingar kommer att tillåtas dö i rangliga båtar och mörka lastutrymmen på Europas vägar.

”Jag står inte ut med tanken på att en hel kväll skall ägnas åt att förklara den misär miljontals människor upplever för att sedan avslutas med ett panelsamtal där urvalet av deltagare garanterar att utfallet blir ett propagerande i varierande former för en politik som låter dessa miljontals behövande dö. Jag är förbannad på en public service som tar sig rätten att bestämma vilka som har ett konstruktivt perspektiv på flyktinghjälp och vilka som inte har det”, skriver hon.

Därefter meddelar Paula Bieler att hon därför nu kommer att säga upp sitt TV innehav.

”Detta kan jag inte sponsra”, skriver hon och fortsätter: ”Hur välvilliga de som fattat besluten än är. Jag KAN inte fortsätta betala för en dödens politik”.

Jimmie Åkesson fick vara med i gårdagens Aktuellt konstaterar Bieler, men den debatten blev inte den förväntade. Debatten skulle handla om flyktingpolitiken. Om flyktingströmmarna i Europa och hur de tragedier som utspelar sig där bäst kan stoppas, men Annie Lööf styrde snabbt in samtalet på att istället handla om integration här i Sverige, detta utan att programledaren reagerade.

”Istället för att pressa Lööf på svar om vad hon vill göra för att stoppa döden i båtar och i lastbilar så började hon istället pressa Jimmie Åkesson på svar gällande integrationsfrågor”.

Bieler avslutar sitt inlägg med att förtydliga sitt beslut.

”Jag kan fortsätta, men tänker inte så göra. Ja, vi får vara med, men vi hindras att på allvar förklara varför vår politik är den enda som kan sägas innehålla satsningar på en långsiktigt human flyktinghjälp.”

Förtydligar i ett sms

På torsdagen kontaktar Bieler Nyheter Idag och ber att få förtydliga varför hon säger upp TV-licensen. I ett sms berättar hon att hon redan hade avanmält innehav av teven innan debatten mellan Lööf och Åkesson.

”Jag vill poängtera att beslutet fattades när jag såg upplägget för kvällens paneldiskussion. TV:n var redan slängd och innehavet avanmält när Aktuellt sändes igår. Att jag nämnde Aktuellt var för att exemplifiera hur opartiskheten tar sig uttryck, men det som fick bägaren att rinna över var alltså inte kopplat till hur just SD behandlas. Det berodde på att SVT tar sig rätt att bestämma vilka perspektiv som bör föras fram i ett samtal om hur vi bäst hjälper de tiotals miljoner som är på flykt. Inte minst då de perspektiv man valt fokuserar, enligt mig, helt fel och snarare leder till mer än mindre lidande”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag