Pavel Gamov (SD) sjukskriver sig

  • Tisdag 19 sep 2017 2017-09-19
E-post 8

STOCKHOLM Sverigedemokraternas riksdagsledamot Pavel Gamov kommer att vara frånvarande i minst tre veckor från riksdagsarbetet på grund av sjukdom. Det bekräftar både Gamov själv och partiet för Nyheter Idag. – Jag kommer att lämna in papper om sjukskrivningen senast imorgon, säger Gamov.

Riksdagsledamoten Pavel Gamov (SD) från Uppsala väntas bli frånvarande i politiken på grund av sjukdom. Han säger till Nyheter Idag att han i vart fall kommer att vara sjukskriven i tre veckor. Gamov sitter bland annat i EU-nämnden för Sverigedemokraterna och nu måste partiet hantera Gamovs frånvaro.

– Andra riksdagsledamöter kommer att träda in i hans ställe under sjukskrivningen, säger partiets presschef Henrik Vinge.

Gamov berättar själv för Nyheter Idag att sjukskrivningen är ett resultat av utmattningssyndrom. Han vill inte ge några närmare detaljer än så under tisdagen.

Förutom rollen som ledamot i EU-nämnden är Gamov även ersättare i utrikesutskottet. Han är även ledamot i valprövningsnämnden och ledamot i parlamentariska EU-kommittén.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag