Penis ruttnade efter injektion med vaselin

Kirurger i arbete, genrebild. Foto: Wikimedia commons.
  • Fredag 20 sep 2019 2019-09-20
E-post 154

SIDNEY En 45-årig man försökte förstora sin penis genom att injicera vaselin i den. När mannen två år senare uppsökte St Vincent’s Hospital i Sidney visade det sig att hans penis hade börjat ruttna.

Penisen var när läkare undersökte den ”rejält missbildad” av kallbrand. Mannen diagnostiserades med ”Fourniers kallbrand”, en köttätande sjukdom som drabbar genitalierna.

Mannen opererades akut och kirurger tog bort ruttet kött från hans penis. Kirurgerna hittade också en stor mängd vaselin i penisen, trots att mannen förnekade att han injicerat mer vaselin efter det första tillfället två år tidigare.

Läs även: Diamantmiljardär försökte förstora penis – dog under operation

Han behövde opereras ytterligare två gånger för att rädda resterna av hans könsorgan.

– Den mest troliga orsaken till att patienten utvecklade Fourniers hör ihop med det främmande materialet… som har blivit infekterat efter att skinnet brustit på grund av han kliat området, förklarar Dr Amer Amin.

Mannen var från en ö i Stilla Havet, och liknande tilltag är kända från Stilla Havs-området. Tidigare ska en grupp män i Thailand injicerat sina penisar med vaselin, och fick problem med svullnad, smärta och sårbildning 36 månader senare.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag