Pensionsmyndighetens Flashback-tråd hamnade i papperskorgen

Bild: Faksimil Flashback
  • Måndag 13 maj 2019 2019-05-13
E-post 82

Pensionsmyndigheten startade en tråd för ”att föra diskussioner och ställa allmänna frågor om pension” på undergroundforumet Flashback Forum. Men moderatorerna ansåg att tråden var för dålig och flyttade den till papperskorgen.

Pensionsmyndigheten har startat ett konto på Flashback Forum, rapporterar Dagens Media.

– Vi ska jobba uppsökande har vi tänkt och möta upp pensionssparare och pensionärer där de finns och nu för tiden finns många av de på nätet i olika forum, säger  Johan Andersson, presskontakt på Pensionsmyndigheten till Dagens Media.

Den 8 maj startade Pensionsmyndigheten tråden ”Pensionsmyndigheten på Flashback” på det populära forumet.

”Hej och välkommen till Pensionsmyndigheten på Flashback! Här är du välkommen att föra diskussioner och ställa allmänna frågor om pension. Vill du däremot ha snabbare svar så når du oss enklast på vår Facebooksida – Fråga om pension. Vi bemannar Facebook varje vardag 08.00-16.00”  skriver Pensionsmyndigheten i trådens första inlägg.

Inte bra nog, tyckte Flashbacks moderatorer, som på onsdagskvällen flyttade tråden till Papperskorgen, ”Ett delforum för trådar med för låg kvalitet”, skriver SVT. Enligt Flashbacks moderatorer saknade tråden diskussionsunderlag.

Läs även: Jonas Millard lämnar riksdagen efter avslöjande om Flashback-konto

Johan Andersson säger att det var ett misstag att starta en egen tråd på Flashback Forum.

– Det var den ivriga mänskliga faktorn kan man säga. Vi har jätteduktiga medarbetare på kundservice som är som ”greyhounds” just nu och som inte har fått starta än med just det där, säger Andersson till Dagens Media.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag