Person hemmahörande i Stockholm häktad för förberedelse till terrorbrott

Foto: Säkerhetspolisen
  • Torsdag 11 feb 2016 2016-02-11
E-post 443

STOCKHOLM Under torsdagen meddelar Säkerhetspolisen på sin hemsida att en person har häktats misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Uppgifterna på Säkherhetspolisens hemsida är knapphändiga och vidare frågor hänvisas till åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål.

Det är Riksenheten för säkerhetsmål som har begärt personen häktad på den högre misstankegraden, sannolika skäl. I övrigt är informationen mycket knapphändig på Säkerhetspolisens hemsida. Tidningen Aftonbladet har talat med Fredrik Milder på Säkerhetspolisens pressjour.

– Personen är hemmahörande i Stockholmsregionen, men det är allt vi kan säga just nu, säger Milder.

Terrorhotnivån höjdes så sent som i november

För bara några månader sedan meddelade Säkerhetspolisen att terrorhotnivån har ökat från en trea till en fyra på en femgradig skala. En trea beskrivs som förhöjd terrorhotnivå och en fyra motsvarar högt hot. Sedan november har terrorhotnivån fortsatt befunnit sig på hög nivå, alltså en fyra på den femgradiga skalan.

– Vi har förståelse för att människor kan känna oro men det är viktigt att komma ihåg att när vi höjer hotnivån är det för att vi, Polisen och en rad andra myndigheter ska gå upp i en högre beredskap och vidta de åtgärder som krävs för ett säkert Sverige. Man kan lita på att om det finns anledning kommer vi och polisen att agera. Syftet med terrorbrott är att skrämma folk, därför är det viktigt att behålla en nykter syn på tillvaron, sade då säkerhetspolischefen Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Nyheter Idag har sökt Säkerhetspolisens pressjour under torsdagskvällen utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag