Man ihjälskjuten i södra Stockholm

Det är ett stort polispådrag på platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 29 okt 2017 2017-10-29
E-post 187

STOCKHOLM En man blev under söndagskvällen ihjälskjuten i Stockholms­­förorten Norsborg. Mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Polisen drog igång ett omfattande pådrag i jakten på gärningsmannen eller männen.

Polis larmades vid halv tio-tiden om skottlossning i förorten Norsborg som ligger i norra Botkyrka kommun söder om Stockholm.

– När vi kommer dit anträffas en person skadad. Förd till sjukhus och just nu håller vi på på platsen, säger polisens presstalesman Lars Byström till Nyheter Idag.

– I nuläget skadad, men vi får väl se hur det blir framöver, säger han.

Den skadade personen, en man, förs till sjukhus med ambulanshelikopter. Senare på kvällen meddelas att han avlidit av sin skador.

– En stor gräsyta vid en parkering mitt i ett bostadsområde är avspärrad av polis. Det är flera ytor som är avspärrade, berättar Chang Frick på Nyheter Idag som är på platsen under kvällen.

– Det är ett 50-tal människor, mycket ungdomar, på platsen. Det är ett omfattande polispådrag.

Det är inte känt hur gammal den ihjälskjutne mannen är. Ingen har under söndagskvällen ännu gripits med anledning av skjutningen.

Ett stort polispådrag med bland annat helikopter och ett flertal polispatruller på marken söker under kvällen efter gärningsmannen eller männen.

Norsborg är ett av Sveriges så kallade särskilt utsatta områden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag