Personer vid bilbränder identifierade – polisen i samtal med föräldrarna

Bilar sätts i brand på Frölunda torg. Foto: Faksimil Twitter
  • Tisdag 14 aug 2018 2018-08-14
E-post 404

GÖTEBORG Flera personer i närheten av bilbränder i västra Sverige har identifierats av polis. Polisen bekräftar för Nyheter Idag att de på morgonen inlett orossamtal med de misstänktas föräldrar.

I en tidigare version av artikeln uppgavs att de identifierade personerna var misstänkta för brott.

Under gårdagskvällen sattes bilar i brand på flera platser i Göteborg av maskerade män. Samtidigt inleddes upplopp i Trollhättan, där ett antal bilar också brändes. Flera av förövarna i Trollhättan ska också ha varit maskerade. Stenkastning och anlagda bränder rapporteras även från Falkenberg och Lysekil.

I Trollhättan har flera personer som befunnit sig vid platsen identifierats under natten. Polisens presstalesperson Ulla Brehm bekräftar för Nyheter Idag:

– Under natten i Trollhättan så identifierade polis flera av personerna på platsen. Idag på morgonen har vi inlett orossamtal. Det betyder att nån mamma och pappa får att det ringer på dörren och så kommer polisen och vill tala med dom om hur situationen ser ut för deras barn. Det pågår.

Det handlar alltså om väldigt unga personer i samtliga fall då?

– Nej det kan jag inte säga eftersom jag inte har ID på samtliga, men det handlar om ungdomar. Flera av dem är under arton eftersom vi besöker deras föräldrar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag