Peter Lundgrens (SD) friande dom överklagas

Peter Lundgren (SD) Foto: Europaparlamentet
  • Tisdag 17 Nov 2020 2020-11-17
E-post 137

Peter Lundgren (SD) får sin friande dom överklagad. Enligt Åklagarmyndigheten rör det sig om nya uppgifter som gör att åklagaren har återupptagit målet.

Den friande domen mot Sverigedemokraternas Peter Lundgren överklagas. EU-parlamentarikern friades tidigare i år av tingsrätten från anklagelsen om sexuellt ofredande men nu överklagar åklagaren domen efter att nya uppgifter har framkommit.

– Nu kommer vi bearbeta materialet och genomföra ytterligare förhör. Därför begär jag anstånd till den 15 januari, men min förhoppning är att utredningen är slutförd innan dess. Så snart det är möjligt kommer jag att lämna in bevisuppgift till Jönköpings tingsrätt, säger chefsåklagare Maria Sterup i Åklagarmyndighetens pressmeddelande.

Det var i oktober i år som huvudförhandlingen i målet hölls om sexuellt ofredande mot en partikollega i mars 2018. Den 28 oktober meddelade Jönköpings tingsrätt sin friande dom som nu alltså överklagas av åklagaren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag