Peter Springare är trött igen – På de som missbrukar hans namn

Peter Springare. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 12 apr 2017 2017-04-12
E-post 1270

ÖREBRO Peter Springare är trött på att förknippas med rasism och främlingsfientlighet. Han tycker att facebookgruppen Stå upp för Peter Springare urartat fullständigt och uppmanar dess medlemmar att lämna gruppen.

Peter Springare, världskänd polis från Örebro samt krönikor här på Nyheter Idag, har skrivit ännu ett Facebookinlägg där han inleder med att han är trött. Peter är trött på hur människor, från höger till vänster, använder hans namn och person till att föra fram sina egna politiska agendor.

Bland annat vänder han sig emot den enorma Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” som i skrivande stund har 218 000 medlemmar. Enligt Peter har gruppen spårat ur fullständigt.

”Vad jag då sett är att gruppens skapare (PM) och hans administratörer helt verkar ha tappat greppet och släpper in rena rasistiska och främlingsfientliga inlägg. Inlägg som inte har det minsta med mig och mina intensioner att göra”, skriver Peter Springare på Facebook.

Örebropolisen vill inte förknippas med en grupp som manifesterar främlingsfientlighet och rasism, något Peter varit väldigt tydlig med tidigare, bland annat i en längre intervju med Nyheter Idag.

+ PLUS: Se Peter Springare tala ut om stödet, kritiken och framtiden – Allt framför kameran

”Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer. Och där dessutom gruppens skapare (PM) raljerar över och pratar nedvärderande om mig som person och vissa av mina inlägg.”

Springare känner sig säker på att det stora flertalet i Facebookgruppen håller med honom och det budskap han vill förmedla vari det, enligt honom, knappast finns utrymme för rasism och främlingsfientlighet.

Av den anledningen rekommenderar Peter Springare samtliga att lämna Facebookgruppen Stå upp för Peter Springare.

”Därför vill jag rekomendera alla de som verkligen tar avstånd från det som PM och hans admin släpper igenom i gruppen, att söka sig till andra mera seriösa grupper som står upp för och stöttar mig och det jag står för. Sedan kan PM och hans gelikar ägna sig åt sitt näthat i andra grupper som inte skall bära mitt namn eller förknippas med mig.”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag