Peter Springare har gått med i ett politiskt parti – Kan du gissa vilket?

Peter Springare. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 8 feb 2018 2018-02-08
E-post 1182

ÖREBRO Peter Springare har gått med i ett politiskt parti. Det berättar han i det första avsnittet av partiets podcast. Idén kläcktes över en öl med en Nyheter Idag-medarbetare.
Det vi upptäckte var att vi tänkte ungefär lika i de där bitarna, vi såg ungefär samma problem och hade liknande lösningar, så det var mycket som förenade, säger Peter Springare.

Den kända Örebropolisen tillika Nyheter Idag-krönikören Peter Springare har tagit steget in i politiken.

Det parti han valt att engagera sig i är Örebropartiet som leds av Markus Allard, även han medarbetare på Nyheter Idag.

Örebropartiet är ett parti som verkar på lokal och regional nivå i Örebro kommun samt Örebro län. Partiet driver sakfrågor som att sänka politikerlönerna samt införa fri tandvård för samtliga medborgare i Örebro län.

Det är i det första avsnittet av Örebropartiets podcast som Springare berättar om sitt medlemskap i partiet.

Springare om de höga politikerlönerna: ”Man blir så jävla trött!”

Det är först efter två minuter och 19 sekunder in i avsnittet som Springare uppenbarar sig.

– Jag tror att de allra flesta av oss tycker att de inte riktigt förtjänar den lönen, säger ÖP-medlemmen Ante Wiklund i Örebropartiets podcast gällande de orimligt höga politikerlönerna, varmed en bekant röst uppenbarar sig.

– Nej, precis. Det är ju det man blir så jävla trött på.

Därefter berättar Springare varför han valt att engagera sig i just Örebropartiet. Enligt Springare kläcktes idén under ett så kallat ”pilsnermöte” med Markus Allard.

– Vi träffades över en pilsner, säger Springare i podden.

– Det vi upptäckte var att vi tänkte ungefär lika i de där bitarna, vi såg ungefär samma problem och hade liknande lösningar, så det var mycket som förenade.

Hur det kom sig att Springare och Allard tog en pilsner ihop redogör Allard för.

Han berättar hur han, efter att Springare skrev sitt virala Facebookinlägg i februari 2017, blev utkommenderad av Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick att åka hem till Springare för att få till en intervju. Allard vinglade iväg på sin skraltiga cykel till den adress som Springare bodde på. Trots att han knackade på fel dörr lyckades han ändå komma i kontakt med Springare och de bestämde träff dagen därpå.

Chang Frick åkte ner från Stockholm och gjorde en lång intervju med Springare. Hela intervjun kan du se här:

+PLUS: Se Peter Springare tala ut om stödet, kritiken och framtiden – Allt framför kameran

Enligt Allard skulle det varit ”politiskt tjänstefel” att inte fråga Springare om han hade lust att ses och berätta mer om de problem Springare såg inom polismyndigheten, ett möte som kom att dröja sex månader.

Under tiden, innan Springare och Allard bestämde träff, kom Springare även att bli krönikör på Nyheter Idag.

Det var först i augusti som Springare och Allard tog en öl tillsammans. Det slutade med att Peter Springare blev medlem i Örebropartiet.

Lyssna på hela avsnittet här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag