Peter Springare: ”Jag räknar med att göra fler Facebookuppdateringar”

  • Tisdag 7 feb 2017 2017-02-07
E-post 9789

STOCKHOLM Det kommer komma fler Facebookuppdateringar om invandrares brottslighet från polisens brottsutredare Peter Springare. Det lovar han när Nyheter Idag intervjuar honom framför kameran. – Jag vill tacka alla för det enorma stöd jag fått, säger han till Nyheter Idag.

Trots att polisens brottsutredare Peter Springare anmälts till åklagare för en Facebookuppdatering där han berättar om invandrares brottslighet och redogör för vilka länder de kommer från, tänker han inte sluta publicera nya uppdateringar i sociala medier.  Det står klart när Nyheter Idag intervjuar Springare på plats i Örebro.

– Inte minst när jag fått den enorma responsen, säger han.

Han berättar att han är överväldigad över det stöd som allmänheten har visat honom under gårdagen. Då kunde Nyheter Idag berätta att det skickats mängder med blommor till polisstationen i Örebro.

En av de som överlämnade blommor var Tony Marogi, som urpsrungligen kommer från Syrien. Han berättade under gårdagen för Nyheter Idag att han tycker det är viktigt att kunna prata om samhällsproblem.

– Jag tog initiativ till att lämna blommor till Peter för att han är ärlig, han vinklar inte som medierna gör. Jag är själv från Syrien, jag har fortfarande massa släkt i hemlandet och jag ser och hör hur mycket de vinklar från hemländerna. Jag tycker inte det var rasistiskt uttalande alls, jag tycker det var att stå på sig för sitt samhälle. Att nu krisar det, det är något fel i samhället, sade Marogi.

PLUS: Se hela intervjun – Springare talar ut om kritiken, stödet, kollegerna, chefen och kommande Facebookstatusar

Och Springare berättar själv att han fått ett enormt stöd från just invandrare.

– Det har kanske inte förvånat mig, för jag vet att det är så här. Men det som är extra roligt i hela den här debatten är att det är väldigt många, och då säger jag väldigt många, just invandrare, som hört av sig till mig. De har beskrivit sin egen situation och som tycker det här är det bästa som kan hända. Det är extra roligt.

Under tisdagen kommer Nyheter Idag publicera hela videointervjun med Peter Springare där han talar ut om allt som hänt de senaste dagarna och vad som väntar i framtiden. För att ta del av hela intervjun – Bli PLUS-medlem hos Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag