Peter Springare slår tillbaka – JK-anmäler sina chefer

Peter Springare. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 24 mar 2017 2017-03-24
E-post 5719

ÖREBRO Peter Springare har anmält sina chefer till justitiekanslern. I anmälan skriver Springare att polismyndigheten trakasserat och misskrediterat honom ända sedan han skrev sitt Facebookinlägg den 3 februari.

Peter Springare har anmält sina chefer till justitiekanslern. I anmälan står det bland annat att polisledningen ”felaktigt spridit information om att förundersökning under åklagares ledning mot mig har skett, genom misstanke av hets mot folkgrupp, vilket saknat all grund, också till följd av det jag skrivit på min Facebook”.

”Ända från mitt första uppmärksammade inlägg den 3 februari, har myndigheten konstant trakasserat och misskrediterat mig, genom att offentligt kommenterat och torgfört vilka brott man misstänkt mig för i samband med att jag yttrat mig”, skriver Springare i sin anmälan.

Springare menar även att polisledningen i Örebro fått hjälp av polisförbundets ordförande i att ifrågasätta och misskreditera honom för att han avsåg att skriva krönikor om dagsaktuella ämnen här på Nyheter Idag.

”Jag känner mig starkt kränkt och nertryckt för att jag nyttjat min yttrandefrihet”

Enligt springare har polismyndigheten gått långt över gränsen.

”Min uppfattning är att Polismyndigheten gått långt över gränsen när det gäller att trakassera en anställd för att han vädrat sina åsikter offentligt i skrift”

Springare känner sig utpekad som brottsling och menar att polisledningens behandling av honom skickar signaler till andra poliser runt om i landet att inte uttala sig offentligt.

Kommunikationschefen på polisregion Bergslagen, Mats Nylén, uppger till Aftonbladet att han ska ha blivit utskälld av Springare.

– Jag träffade honom i morse och då skällde han ut mig för bland annat de här sakerna han skriver om, säger Mats Nylén till Aftonbladet.

Enligt Mats Nylén ska springare ha reagerat på hur arbetsgivaren pratat om honom i media.

– Jag försökte förklara att jag alltid svarar så ingående jag bara kan utifrån gällande lagstiftning. Den stora frågan är hans rättigheter som privatperson kontra hans skyldigheter som polis med arbetsledande befattning.

Till Nyheter Idag uppger Peter Springare via sms:

”Har  inga kommentarer till min JK-anmälan annat än att jag tycker den är både logisk och relevant till följd av myndighetens agerande mot mig som person.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag