Petningen av Hanif Bali har lett till uppror inom Moderaterna

Hanif Bali. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 21 mar 2018 2018-03-21
E-post 790

STOCKHOLM ”Att företrädare för den moderata partiledningen inte klarat av att göra en adekvat analys av situationen, agerat synnerligen godtyckligt och inte tagit Hanif till försvar gör mig mycket upprörd och beklämd”, skriver riksdagsledamoten Fredik Schulte (M) på Facebook.

Petningen av Hanif Bali från Moderaternas partistyrelse har lett till ett internt uppror inom Moderaterna, det uppger Expressen.

Vissa M-politiker har länge krävt att Bali ska hanteras hårdare av partiledningen medan andra tycker att hanteringen av Hanif Balis twitterinlägg är en överdrift.

Riksdagsledamöterna Carl-Oskar Bohlin samt Fredrik Schulte kritiserar nu öppet partiledningen för sin hantering av Hanif Bali.

”Att företrädare för den moderata partiledningen inte klarat av att göra en adekvat analys av situationen, agerat synnerligen godtyckligt och inte tagit Hanif till försvar gör mig mycket upprörd och beklämd”, skriver Fredik Schulte på Facebook.

Enligt källor inom M ska det delvis röra sig om en intern falangstrid där de som nu startat ett uppror till försvar av Hanif Bali är ungefär samma personer som för ett år sedan försökte få bort Ulf Kristersson som ekonomisk-politisk talespersson.

– Hanif Bali är inte ensam om sitt impulsiva agerande. Det verkar vara en del av kulturen inom den partifalang som han är en del av, hävdar en anonym moderat företrädare enligt Expressen. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag