Piketpoliser beväpnade med automatvapen jagade pistolman i radhusområde utanför Stockholm

Foto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter Idag
  • Lördag 14 okt 2017 2017-10-14
E-post 359

STOCKHOLM En hundpatrull och flera piketpoliser beväpnade med automatvapen jagade en pistolbeväpnad gärningsman i ett radhusområde i Upplands Bro under fredagseftermiddagen.

Larmet från Liljestigen i Upplands Bro kom in till polisen vid lunchtid igår. Stockholmspolisens presstalesman Sven-Erik Olsson berättar för Nyheter Idag att en kvinna slog larm sedan en man krossat en fönsterruta för att försöka bryta sig in i hennes bostad.

När mannen fick syn på kvinnan inne i radhuset som han höll på att bryta sig in i tog han fram ett pistolliknande föremål som han hotade henne med. Kvinnan flydde då springandes ut ur huset och in till en granne där hon larmade polisen.

Flera polispatruller larmades till radhusområdet, bland dem ett antal piketpoliser. Beväpnade med automatvapen tog de upp jakten på pistolmannen, utan att lyckas få tag på honom. En hundpatrull deltog också i jakten på pistolmannen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till grov stöld, olaga hot och vapenbrott.

Nyheter Idag har efter önskemål från polisen maskerat ansiktena på de piketpoliser som deltog i insatsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag