Pilbågsman mördade minst fem personer i norska Kongsberg

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Dickelbers (CC BY-SA 4.0)
  • Torsdag 14 okt 2021 2021-10-14
E-post

KONGSBERG I den norska staden Kongsberg gick en man till attack med pilbåge på onsdagskvällen. Polisen grep mannen efter att han dödat åtminstone fem personer. Enligt uppgifter har mannen konverterat till islam, rapporterar Aftonbladet.

Klockan 18.13 kom det första larmet om att en man med pilbåge siktade på folk i Kongsbergs centrum, några mil väster om Oslo.

34 minuter senare kunde mannen gripas. Han hade då gått runt i de centrala delarna av staden och skjutit ned folk och även avlossat pilar mot poliserna som jagade honom.

Polisen har gått ut med information om att mannen är en 37-årig dansk medborgare och att han utförde dådet ensam. Man har bekräftat att fem personer har dödats och två skadats, utan att uppge kön eller ålder på offren.

Källor till norska TV2 uppger att mannen har konverterat till islam. Han ska också ha haft kontakter med den norska sjukvården.

– Motivet är fortfarande oklart. Det är naturligt att undersöka om det kan handla om ett terrordåd, säger polischefen Øyvind Aas.

– Det är självklart väldigt viktigt att få höra hans förklaring och varför han begått dessa handlingar.

Polisen säger till TV2 att den gripne mannen ”erkänner omständigheterna” kring våldsdådet. Enligt åklagaren är 37-åringen känd av polisen från tidigare ärenden.

Texten kan uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag