Pilsäters förklaring till attacken på Bali: Har själv flyktingbarn som jag tar hand om

Foto: Nyheter Idag/Skärmdump
Foto: Nyheter Idag/Skärmdump
  • Tisdag 5 sep 2017 2017-09-05
E-post 870

SVERIGE Liberalernas Karin Pilsäter gick natten till tisdagen till rasande attack mot allianskollegan Hanif Bali (M) för hans kritik av Sveriges slappa hantering av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen. Nu kommer förklaringen: Den 57-åriga facktoppen har själv flyktingbarn som hon tar hand om.

Karin Pilsäter skriver själv på Facebook om varför hon under natten fick ett sådant utbrott på Facebook där hon bland annat anklagade Bali för att vara ett ”skäggbarn”.

”En ursäkt är på plats. Jag är djupt engagerad i frågan om ensamkommande flyktingbarns situation och har bland annat några ungdomar som jag stödjer”, skriver hon och fortsätter:

”Den behandling och det misstänkliggörande som många av dessa unga får utstå är ovärdig. Och deras ångest och sorg blir värst på natten. Som medmänniska känner jag en skyldighet att säga ifrån.”

Inlägget avslutas med en ursäkt riktad till Hanif Bali.

”Jag var väldigt upprörd och ångrar idag att jag uttryckte mig på det sättet. Jag vill därför ödmjukt be honom om ursäkt”, skriver hon.

Enligt Expressen kommer ursäkten sedan hennes chef haft ett samtal med henne där hon fått förklarat för sig att hennes beteende i sociala medier inte är acceptabelt.

Karin Pilsäter var mellan 1991 och 2010 riksdagsledamot för Liberalerna, dåvarande Folkpartiet, och därefter statssekreterare i regeringen Reinfeldt. Hon har även varit partiets ekonomiskpolitiska talesperson. Sedan 2011 är Karin Pilsäter omvärldsanalytiker på Tjänstemännens centralorganisation (TCO).

SE ÄVEN: Karin Pilsäter (L) till attack mot Hanif Bali (M) – anklagar honom för att vara ”skäggbarn”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag