Pizzabud sköt bilkapare

Foto: Pixabay
  • Tisdag 1 feb 2022 2022-02-01
E-post 488

PHILADELPHIA En bilkapare försökte råna ett pizzabud på hans bil i Philadelphia på torsdag kväll. Men han gav sig på fel person. Pizzabudet, en 39-årig man, var själv beväpnad och sköt bilkaparen med sex skott, rapporterar ABC 6.

Dramat skedde i Kensington-området vid halv åtta-tiden på torsdag kväll. Polisen säger till ABC 6 att en 23-årig man hotade pizzabudet med pistol och krävde att han skulle lämna sin bil.

– Bilens förare tog då fram sitt eget vapen, som han hade laglig rätt att bära, säger polisinspektör DF Pace till ABC 6.

Bilkaparen ska ha avlossat sin egen pistol, utan att det tilltänkta rånoffret blev skadad. Bilkaparen blev däremot skjuten sex gånger och togs till sjukhus allvarligt skadad.

Två personer som var i sällskap med bilkaparen förhördes av polis.

Philadelphia har haft en kraftig ökning av bilkapningar under den senaste tiden. I Januari har över 90 bilar kapats, jämfört med sammanlagt 750 incidenter förra året.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag