Poesiprotesten mot moskébränder: ”Jag vill skita ut herr Sverigedemokrat”

Estradpoet läser poesi i protest mot moskébränder. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Fredag 2 jan 2015 2015-01-02
E-post 852

STOCKHOLM En protest mot moskébränder arrangerades utanför Sverigedemokraternas kansli vid riksdagen där en estradpoet läste upp en dikt. – Du som är en fasad, av mjuk maräng och choklad, löd en av verserna till riksdagspartiet.

Vid Mynttorget i Stockholm arrangerades en protest mot moskébränderna de senaste veckorna. Protesten samlade några hundra personer som stod utanför Sverigedemokraternas kansli vid riksdagen. Ett antal personer höll tal och en estradpoet läste en dikt som riktade sig till riksdagspartiet.

– Herr Sverigedemokrat! Du är som mjuk maräng och mjuk choklad, jag vill bara äta upp dig. Och skita ut dig. För att säga, herr Sverigedemokrat, det här är du som ett resultat, högläste estradpoeten i protest mot moskébränderna.

En annan talare förklarade att attackerna inte bara ska ses som terrorism utan att man också måste se bakomliggande faktorer. Han menade att rasism, fascism och nazism är orsaken till att moskéer attackeras och han adresserade även Sverigedemokraterna i sitt tal. Även i Göteborg och Malmö har protester ägt rum under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag