Polis avlossade varningsskott i samband med gripande av pistolman i Spånga

Spånga station. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Google Maps
  • Torsdag 31 mar 2016 2016-03-31
E-post 50

STOCKHOLM Polisen tvingades avlossa varningsskott i samband med ett ingripande i Stockholmsstadselen Spånga på torsdagen strax innan 17-tiden. En man hade synts med ett pistolliknande föremål och när polisen anländer till platsen sprang mannen därifrån. Det berättar polisen på sin hemsida.

Ett vittne som sitter på en buss larmade polis om att en person vid tågstationen i Spånga såg ut att bära på ett pistolliknande föremål. När polisen anländer till platsen springer en man iväg med ett pistolliknande föremål i handen, enligt polisens hemsida.

Polisen lyckades gripa mannen och i samband med det ingripandet ska polisen även ha avlossat varningsskott. Det finns inga uppgifter på polisens hemsida om att någon ska ha kommit till skada i samband med skottlossningen. När Nyheter Idag ringer till Stockholmspolisen svarar Eva Nilsson och hon konstaterar att det inte är ovanligt att polisen tvingas använda sina vapen.

– Det händer ju nu och då att vi måste göra det.

Vet vi om det var en riktig pistol som den här mannen hade?

– Det är ett vapen som jag inte vet om det är riktigt eller om det är en soft airgun som är taget i beslag.

Den gripne personen är förd till Sollentuna polisstation. Han är även misstänkt för vapenbrott, skriver polisen på hemsidan.

På Twitter berättar en person att hon uppfattade händelsen och att poliser springer med pistoler samt att det varit skottlossning vid Spånga station.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag