Polis knivhuggen vid Medborgarplatsen

Foto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagBild: Google Maps
  • Torsdag 31 aug 2017 2017-08-31
E-post 1305

STOCKHOLM En polis har under förmiddagen knivhuggits nära Medborgarplatsen i Stockholm. En man har gripits för attacken.

SE ÄVEN: Poliskälla: Marockanskt gatubarn knivhögg polisen vid Medborgarplatsen

Händelsen ska ha inträffat omkring tjugo i elva på förmiddagen. Enligt uppgift till Aftonbladet smög sig en man upp bakom polisen och högg honom i nacken.

– Polis skadad, vi håller på att reda ut vad som har hänt, en person gripen, säger polisens presstalesman Lars Byström till Nyheter Idag.

– Skadeläget är okänt och händelseförloppet är också oklart i nuläget.

Den misstänkte knivmannen uppges ha gripits av den knivskurne polismannens kollega.

Anders Bryngselsson som är presstalesman på polisens ledningscentral berättar för Nyheter Idag att brottsplatsen är Björns trädgård, som ligger på andra sidan Götgatan mitt emot Medborgarplatsen.

– Det är oklart skadeläge och polisen är förd till sjukhus, säger han kort.

Bryngselsson har ingen mer information att lämna om knivdådet. En förundersökning om försök till mord har inletts. Enligt en uppdatering på polisens hemsida är polismannen inte livshotande skadad. Enligt uppgift till Nyheter Idag var den knivskurne polisen vaken och talbar efter attacken.

Pressfotografen Roger Sahlström är på plats vid Medborgarplatsen. Han berättar att polisens tekniker precis anlänt.

– Det är fullt av poliser här och avspärrat från korsningen Folkungagatan och Götgatan fram till tunneln där man svänger ned, säger han till Nyheter Idag.

– Det börjar komma folk. Fler och fler stannar och undrar vad som har hänt, en del ser ganska oroliga ut.

En polisman på platsen berättar för Sahlström att knivattacken inte har något med de demonstrerande afghanerna på Medborgarplatsen att göra.

SE ÄVEN: Poliskälla: Marockanskt gatubarn knivhögg polisen vid Medborgarplatsen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag