Polis knivhuggen utanför polishuset – gärningsman skjuten

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 feb 2023 2023-02-27
E-post 0

En polis som hade avslutat sitt arbetspass och var på väg hem från polishuset i Norrköping har blivit knuvhuggen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Gärningsmannen har blivit skjuten av polis och förts till sjukhus i ambulans.

Enligt uppgift till Aftonbladet är den knivhuggna polisen allvarligt skadad. Enligt ytterligare uppgifter till tidningen blev gärningsmannen, en man i 60-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare, skjuten i benet.

Polisen vill inte bekräfta Aftonbladets uppgifter.

– Just vilka individerna är har jag ingen möjlighet att gå in på i nuläget. Det är två män det handlar om, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen i region öst, till tidningen.

Han vill inte heller kommentera skadeläget för någon av de inblandade.

Ett vittne beskriver delar av händelseförloppet för Expressen.

– Det hade bildats bilköer och det var många poliser. Vi hörde först ett skott. Sedan såg vi hur två poliser riktade vapen mot en äldre man som blödde från ett ben och såg ut att hålla i en kniv, men vi är inte säkra på det. Sedan sköt de honom. Vi såg inte var skottet träffade utan körde därifrån och mötte två ambulanser, säger vittnet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag