Polis larmades till flera knivslagsmål på asylboende

Foto: Google Maps
  • Måndag 14 Dec 2015 2015-12-14
E-post 385

ÅNGE Polis har larmats minst tre gånger under söndagen och måndagen om bråk på ett asylboende i Torpshammar i Ånge kommun, skriver Sundsvalls Tidning.

Det första bråket bröt ut strax före klockan sex på söndagskvällen då två män kom i bråk och minst en av dem var beväpnad med en kniv.

Ytterligare två bråk bröt ut under måndagen, det andra av dem även denna gång strax före klockan sex på kvällen. Väktare som var på plats på boendet uppges ha känt sig trängd av situationen och larmade polisen eftersom knivar användes också vid bråket.

Ingen uppges ha skadats allvarligt i samband med asylbråken.

Asylboendet i Torpshammar öppnade sommaren 2014 i en nedlagd internatskola som tvingats lägga ned på grund av att eleverna inte beviljades inackorderingsbidrag av CSN.

Skolan som tidigare höll till i lokalerna var räddningsgymnasiet AWPE, en skola som fokuserade på ledarskap, internationellt räddningsarbete samt miljö och friluftsliv. Nu bor istället asylsökande migranter i det gamla elevhemmet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag