Polis lät propalestinsk demonstration hållas: ”En bra sak”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 13 maj 2021 2021-05-13
E-post 1242

UDDEVALLA På onsdagen hölls en demonstration mot Israel i Uddevalla, rapporterar Bohusläningen. Uppåt 200 personer var på plats och polisen valde att inte ingripa.
– Det är mycket barnfamiljer, strålande sol och protester för en bra sak, sade polisen Rasmus Sjögren.

Bohusläningen skriver att mellan 150 och 200 personer slöt upp på Kungstorget i Uddevalla i en protest ”mot Israel”.

– Vi gör det här för att uppmärksamma problemet. Vi tycker att att svensk media porträtterar situationen fel. Alla här, muslimer eller svenska, eller alla fria människor i världen borde stå upp för det palestinska folket, sade Mohammad Almasalha till tidningen.

Demonstranterna sjöng sånger på arabiska och enligt Bohusläningen gick det hela lugnt till.

Polis fanns på plats men gjorde inget för att stoppa demonstrationen.

– Så länge det håller sig fredligt och lugnt kommer vi nog inte agera. Men håller de inte avstånd, med tanke på pandemin, kanske vi får agera men vi vill helst inte elda på situationen. Det är mycket barnfamiljer, strålande sol och protester för en bra sak, sade polisen Rasmus Sjögren till Bohusläningen.

Tidningen skriver att torget började tömmas på folk vid 19-tiden på kvällen.

Då högst åtta personer får delta i en sammankomst under pandemin, och demonstrationen saknade tillstånd, upprättades en anmälan om brott mot ordningslagen.

Nyheter Idag har varit i kontakt med en presstalesperson på polisen samt stationsbefälet i Uddevalla, men ingen av dem kan kommentera gårdagens demonstration.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag