Polis skjuten i huvudet med sin egen pistol

Bild: Pixbay
  • Tisdag 13 jun 2017 2017-06-13
E-post 1

TYSKLAND En kvinnlig polis i den tyska staden München har skjutits i huvudet under ett bråk i stadens tunnelbana. Mannen tog kvinnans tjänstevapen och sköt henne med flera skott, varav ett träffade i huvudet. Kvinnan svävar nu mellan liv och död. Ytterligare två förbipasserande träffades av kulor, men klarade sig utan livshotande skador. Brottet är enligt den lokala polisen inte terrorrelaterat. 

Polisen i den tyska staden Munchen meddelar att en misstänkt gärningsman är gripen efter att en kvinnlig polis skjutits med flera skott på Unterföhring tunnelbanestation under tisdagsmorgonen. Den gripne mannen är tysk och 37 år gammal, meddelar flera tyska medier.

Polisen fick ett larmsamtal klockan 8.20 på morgonen efter att en passagerare skadats på ett tunnelbanetåg i samband med ett stort bråk där flera personer var inblandade. Det förekom även uppgifter att minst en person var knivbeväpnad.

En polispatrull stoppade tåget på Unterföhrings station och konfronterade de inblandade. En av männen vägrade att följa med polisen frivilligt och försökte knuffa en av poliserna framför ett ankommande tåg. Det berättar polisens talesperson Marcus da Gloria Martins. Ett handgemäng bröt ut mellan mannen och en kvinnlig polis på plattformen varpå den 37 årige tyske mannen lyckades stjäla kvinnans tjänstepistol.

Han avlossade flera skott mot polisen som fick livshotande skador efter att en kula bland annat träffat henne i huvudet. De övriga poliserna besvarade elden och även förövaren träffades. Mannen flydde då skadad från platsen, men påträffades och greps strax efter.

Polisen bekräftar via Twitter kl 9.45 på tisdagsmorgonen att flera personer skadats i skottlossningen. Även två förbipasserande träffades av pistolkulor, men ingen av dem har fått livshotande skador.

Polisen har uteslutet politiska och religiösa orsaker till brottet och meddelar på Twitter att förövaren agerat av ”personliga skäl.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag