Polis sköt svärdbeväpnad man som högg ned fem på skola

Foto: Twitter
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 1424

TROLLHÄTTAN En svärdbeväpnad man högg under förmiddagen idag ned flera personer på en skola i Trollhättan. När polisen anlände till skolan blev gärningsmannen skjuten av polisen och han vårdas nu på sjukhus med okända skador.

Händelsen inträffade strax efter klockan tio på förmiddagen. Den svärdbeväpnade mannen hann ge sig på fem personer, en vuxen och fyra elever, på Kronan skola i stadsdelen Kronogården innan poliser stormade in på skolan och sköt ned mannen.

– Det vi vet är att det är en maskerad man med någon form av svärd, säger polisens presstalesman Maria Randsalu till Nyheter Idag.

– Det vi fick in från början var att en vuxen hade skadats, sedan kom det in uppgifter om att ytterligare fyra elever hade skadats av gärningsmannen.

Randsalu känner inte till hur pass allvarligt skadade de fem är och vet heller inte om gärningsmannen identifierats ännu eller ej.

– Jag har inte några uppgifter om det, säger hon.

Det första offret anträffades i skolans café, som ligger i anslutning till skolan på Lantmannavägen.

– Den första vuxna hittades där, var de fyra eleverna hittades har jag ingen platsangivelse på, säger Randsalu.

Enligt tidiga medieuppgifter hade mannen avlidit av skadorna, men det var något som senare togs tillbaka.

–Det akuta läget med gärningsmannen, den delen är över. Men nu börjar den akuta delen att ta hand om alla som har varit drabbade av händelsen, så det är fortfarande mycket att vara för vår del.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag