Polis svårt knivhuggen på dansk flyktingförläggning

Bild: [email protected] commons
  • Tisdag 29 sep 2015 2015-09-29
E-post 347

DANMARK En polisman i Danmark har under natten till tisdag utsatts för ett mordförsök på ett danskt asylcenter i Köpenhamn. Polisen har blivit svårt knivhuggen, bland annat i halsen. Läget för offret, som akut opererades under natten, är nu stabilt meddelar den danska sjukvården idag. Polisen har nu slagit en järnring runt asylcentret

En dansk polisman blev natten till tisdagen svårt knivhuggen på ett asylcentret Sandholm, som ligger i stadsdelen Birkeröd i Köpenhamn, meddelar idag den danska tidningen Politiken. Mannen uppges ha blivit stucken upprepade gånger. Hugg som tagit även i halsen. Sjukhuskällor meddelar att mannens tillstånd efter att ha akutopererats under natten nu är stabilt.

– Det, jag kan säga är, att vi cirka klockan 03.30 får ett larm från Sandholm-lägret om, att en polisman har blivit stucken med en kniv, säger Henrik Suhr, presskoordinator vid Nordsjællands Polis.

Dansk polis har nu slagit en järnring runt asylcentret och även spärrat av flera vägar i området samt ställt in lokaltrafiken. Operationen är troligen ett led i jakten på gärningsmannen som enligt uppgift fortfarande befinner sig på fri fot.

Polisen är i övrigt förtegen med uppgifter runt händelsen. Man har inte gått ut med något signalement vilket kan tyda på att man för ögonblicket inte har någon misstänkt för brottet. Tidningen Politiken rapporterar även att en del av asylboendet är en låst avdelning för människor som är frihetsberövade i väntan på utvisning.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag