Polis träffad i ansiktet av stenkastande ungdomsgäng

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 okt 2017 2017-10-30
E-post 1268

LINKÖPING När en polispatrull åker på utryckning om en påstådd misshandel möts de av ett ungdomsgäng som kastar stenar emot dom. En polisman blir träffad i ansiktet av en sten och skadades av detta.

Klockan 21.17 på söndagskvällen larmas polis till en Vallarondellen i Linköping. En inringare uppger att det pågår en misshandel vid den här platsen. Men när en polispatrull anländer vid rondellen syns varken någon gärningsman eller målsägare till.

När poliserna talar med några ungdomar som befinner sig på platsen blir de attackerade med stenkastning av ett annat gäng ungdomar i närheten. En av stenarna träffar en polisman i ansiktet ”med en kraftig svullnad på läpp/ kind som följd”, enligt polisens hemsida.

Lokaltidningen Corren har talat med vakthavande befäl Christer Wiktorsson vid polisen i Linköping. Tidningen har lyft frågan om det ursprungliga larmsamtalet kan ha varit någon form av fälla.

– Om det var så vet vi inte i nuläget. Men klart är i varje fall att vi inte stötte på någon anmälare av misshandeln och inte heller någon misshandlad, säger Wiktorsson till tidningen.

Stenkastningen mot polis rubriceras som våld mot tjänsteman. Ingen gärningsman är misstänkt för händelsen och ej heller har någon gripits då stenkastarna lyckades fly platsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag