Polisbil kan ha blivit beskjuten mitt på dagen i södra Stockholm

  • Onsdag 13 apr 2016 2016-04-13
E-post 525

STOCKHOLM Delar av centrum i den södra Stockholmsförorten Norsborg är avspärrat av polis på onsdagseftermiddagen. Någon form av skador eller märken på taket på en polisbil undersöks om de kan ha varit orsakade av en beskjutning. – Man undersöker de uppgifter man har fått av personer i området, säger Albin Näverberg vid polisens ledningscentral.

Under onsdagseftermiddagen var delar av Hallundavägen i höjd med Norsborgs centrum i södra Stockholm helt avspärrat av polis. Inledande uppgifter på polisens hemsida gör gällande att en polisbil troligen har blivit beskjuten och att små märken eller någon form av skador har påträffats på polisbilens tak.

– Jag vet att man har undersökt olika uppgifter som personer haft. Vi har inte klarlagt att det varit en beskjutning, utan man undersöker de uppgifter man har fått av personer i området, säger Albin Näverberg vid polisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Finns det fler uppgifter som talar för att det varit en skjutning förutom märken på bilens tak?

– Det kan inte jag bedöma utan vi har polis på plats, det är rätt mycket folk i rörelse i de här områdena. Vad de har fått för uppgift som ligger till grund för undersökning och utredning vet jag inte.

Vid 17.20-tiden på onsdagseftermiddagen fanns ännu ingen brottsrubricering. I polisens arbete på plats var även en polishelikopter cirkulerandes i luften. Boende i området fick köra omvägar för att ta sig till och från hemmet med bil då genomfarten till Norsborgs västra delar var helt avspärrad. Även kollektivtrafiken påverkades och bussar i linjetrafik kunde inte nå hela vägen till Norsborgs tunnelbanestation.

Både Hallunda och Norsborg har i medier beskrivits som en så kallad ”no-go zon” med anledning av uppgifter ur en polisrapport om särskilt utsatta och brottsbelastade områden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag