Polisbil sprängd utanför polisstationen i Malmö

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 Dec 2017 2017-12-29
E-post 2244

MALMÖ En polisbil har sprängts när den stod parkerad utanför polisstationen i Malmö. En gärningsman sågs springa ifrån platsen. Det nationella bombskyddet är inkallat. 

En polisbil som stod parkerad utanför polisstationen på Sallerupsvägen i Malmö har sprängts. Bilen har kraftiga skador efter bombdådet.

– Hela högersidan av bilen är sprängd, säger ett vittne på platsen till Expressen. 

Även motorhuven har sprängts upp.

En gärningsman sågs springa från platsen kort efter explosionen. Det berättar polisen Fredrik Bratt för Expressen. Polisen letar nu efter gärningsmannen.

Ett större område har spärrats av och insats pågår.

Ingen person har kommit till skada.

Det nationella bombskyddet har kallats in.

Vittnen som Aftonbladet talat med berättar om en kraftig smäll som lät ”löjligt stark” varpå omgivningen lystes upp i ett orangefärgat ljussken.

Larmet om detonation inkom klockan 19:25.

– Jag har tänkt länge att det inte känns riktigt säkert att bo mittemot polisen i Malmö, men samtidigt har jag tänkt att det borde vara säkert för det är ju så många i rörelse runt omkring. Men ändå har någon vågat göra någonting, säger ett vittne till Aftonbladet. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag