Polisbilar vandaliserade när de ingrep mot streetrace

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 31 aug 2019 2019-08-31
E-post 661

Flera polisbilar fick däcken skurna i samband med ett streetrace vid Skrubba i sydöstra Stockholm. En person är gripen och misstänkt för skadegörelsen, rapporterar lokaltidningen Mitti. En polis på Twitter skriver att det totalt är fem polisbilar som vandaliserats under natten mot lördagen.

Det är lokaltidningen Mitti som berättar att flera polispatruller ryckte ut till Skrubba i sydöstra Stockholm vid tretiden natten mot lördag med anledning av ett olagligt streetrace. I samband med den utryckningen har flera polisbilar skadats genom att någon eller några skurit sönder däcken på bilarna.

Tidningen har talat med Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Hon berättar att polisen tog ett fordon i beslag som hade framförts vårdslöst.

– I samband med att man väntade på bärgare så upptäckte man att det var punktering på däcken på flera polisbilar.

På platsen frihetsberövades en person. Emellertid är inte föraren av det fordon som framfördes vårdslöst frihetsberövad. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik har upprättats. På Twitter skriver en polis att totalt fem polisbilar har skadats och hen konstaterat att ”det är 10 poliser som blir strandsatta i några timmar”.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag