Polisbil vandaliserades när polis åkte på larm om brand i södra Stockholm

Foto: Polisen
  • Onsdag 25 jul 2018 2018-07-25
E-post 524

STOCKHOLM Samtidigt som en polispatrull ingrep mot personer som inte respekterade eldningsförbudet i södra Stockholm vandaliserades polisbilen. Två sidorutor har krossats på bilen, rapporterar Polismyndigheten på sin hemsida.

Det var under tisdagen som polis larmades till Brandbergen i Haninge kommun i södra Stockholm. Enligt en nyhet på polisens hemsida hade ett antal personer valt att ej respektera eldningsförbudet och polisinsatsen på plats varade i ungefär 30 minuter.

När poliserna kommer tillbaka till polisbilen finner de att den är vandaliserad. Enligt en nyhet på Polismyndighetens hemsida har två sidorutor skadats och även en bild publiceras på de aktuella skadorna.

– Polisen ser allvarligt på den här typen av angrepp på våra tjänstefordon. Det försvårar vårt arbete. Dessutom tar det tid och resurs som vi skulle behöva använda till andra viktigare arbeten, säger Lars Backelin kommunpolis i lokalpolisområde Haninge/Nynäshamn.

Ingen är gripen för skadegörelsen. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap uppmanar samtidigt landets länsstyrelser och kommuner att skärpa eldningsförbudet så mycket det går. Uppmaningen är att det ens inte ska vara tillåtet att grilla eller göra upp någon form av öppen eld på den egna tomten.

– Brandrisken i Sverige kommer i slutet av veckan att nå extrema nivåer, eldningsförbuden behöver skärpas för att undvika att nya bränder uppstår, säger Anneli Bergholm Söder chef för MSB:s operativa avdelning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag