Polischefen: ”Om någon tror att de kan påverka oss med en sån här handling så tror de fel!”

En polisman är ute och arbetar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 230

HELSINGBORG Polisen håller en presskonferens med anledning av bombdådet mot polishuset i Helsingborg. Polisens områdeschef Patrik Hembrandt misstänker att det har att göra med polisens framgångsrika arbete mot grovt kriminella.
 Vi arbetar i grovt kriminella miljöer på ett framgångsrikt sätt vilket skapar irritation hos dem vi arbetar mot, säger Patrik Hembrandt

Polisen håller en presskonferens med anledning av bombdådet mot polishuset i Helsingborg.

 Inatt genomfördes ett mycket allvarligt angrepp mot samhället genom en sprängning mot Helsingborgs polishus. Jag är tacksam att ingen kom till skada. Jag är imponerad och stolt över hur vår personal hanterat situationen, säger Carina Persson, regionspolischef för region Syd.

Enligt områdespolischefen Patrik Hembrandt kan sprängningen ha att göra med polisens framgångsrika arbete mot kriminella i området.

 Vi arbetar i grovt kriminella miljöer på ett framgångsrikt sätt vilket skapar irritation hos dem vi arbetar mot, säger Patrik Hembrandt

 Men om någon tror att de kan påverka oss med en sån här handling så tror de fel! Finns få saker som motiverar och sporrar oss och vårt arbete som när man angriper polisen, demokratin, rättssamhället.

Hembrant säger att han har väldigt goda förhoppningar att polisen kommer att kunna reda ut händelsen och understryker också att han inte vet om sprängningen är ett resultat av polisens goda arbete, men han antar det.

Vi vet inte, men det är vår huvudsakliga arbetsuppgift, så det är klart att det påverkar deras intäkter, planer och arbete.

Polisen uppger även att bombhundar fortfarande söker igenom området efter spår.

Polisen vet ännu inte vilken typ av sprängladdning som använts, deras bombtekniker undersöker fortfarande händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag