Polisen anklagas för lögn om rådjurskid: ”Hoppade aldrig iväg med sin mamma”

Statusuppdateringen från polisen ifrågasätts på Facebook. Foto: Polisen Katrineholm
  • Onsdag 10 jun 2015 2015-06-10
E-post 16

KATRINEHOLM På Katrineholmspolisens Facebooksida stod att läsa en uppdatering om ett rådjurskid som togs om hand av polis och sedan ”skuttade iväg” med sin mamma. Men mycket påståendet får mothugg. ”Den hoppade aldrig iväg med sin mamma, det var den alldeles för svag för att göra! Jag tycker inte att polisen ska ljuga och försköna saker till sin fördel”, kommenterar hon som larmat polisen från början.

Det utspelas ett mindre Facebookdrama efter att polisen i Katrineholm skrev en uppdatering om ett rådjurskid. I en statusuppdatering, där man ser en polis hålla ett litet rådjur i famnen, skriver polisen att de tog hand om det lilla djuret och att historien slutade lyckligt.

”Polisen Rickard fick massera det kraftigt nedkylda rådjurskidet till värme. När mamman kom låg den på en värmedyna och väntade varefter de två skuttade iväg igen”, skrev polisen i Katrineholm på sin Facebooksida.

Fick mothugg i kommentarsfältet

Enligt en kvinna som kommenterar i kommentarsfältet far polisen med osanning. Kvinnan skriver att det var hon som ringde in och larmade om rådjuret, i skrivande stund oklart varför. Vad som däremot verkar vara ställt bortom rimligt tvivel är att rådjuret inte alls skuttade iväg med sin mamma.

”Nu var det ju inte så det riktigt gick till! Det var jag som larmade och tog hand om den och det var jag som flyttade den döda kroppen imorse. Den hoppade aldrig iväg med sin mamma det var den alldeles för svag för att göra! Jag tycker inte att polisen ska ljuga och försköna saker till sin fördel”, skriver en upprörd kvinna i polisens kommentarfält.

I själva verket dog rådjurskidet

Polisen bekräftar också själva i kommentarfältet till den ursprungliga statusuppdateringen att rådjurskidet inte klarade sig. Varför rådjuret dog framgår inte i Facebookstatusen och Nyheter Idag har försökt utreda dödsfallet, utan framgång.

”Nu kommer tråkiga nyheter om det här rådjurskidet, det har tyvärr dött trots de insatser som gjordes för att rädda det. Tack också till personen som larmade polis”, skriver polisen i kommentarfältet.

Detta möts med blandade reaktioner. Flera skrattar åt händelsen, en annan är något syrlig mot polisen.

”Så kidet skuttade tillbaka igen och dog?”, frågar sig en användare.

Nyheter Idag har sökt Katrineholmspolisen samt kvinnan för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag