Polisen backar om gruppvåldtäkt i Sollentuna: ”Oklart om det skett något överhuvudtaget”

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 31 okt 2016 2016-10-31
E-post 122

STOCKHOLM Både Aftonbladet och Fria Tider toppar sina löpsedlar med att en minderårig tjej kan ha blivit gruppvåldtagen. Men när Nyheter Idag talar med stationsbefäl Mikael Pelagalli en halvtimme efter att nyheten först publicerades säger han att allt är osäkert. – Som det verkar så är det oklart om det skett något över huvud taget, säger han till Nyheter Idag.

Nyheten om att en minderårig tjej ska ha blivit våldtagen i Sollentuna sprids just nu i sociala medier efter att både Aftonbladet men även Fria Tider gått ut med nyheten. Enligt inledande uppgifter från polisen skulle det kunna röra sig om flera gärningsmän. Larmet kom vid 19-tiden på måndagen till polisen.

– Man misstänker att det är en våldtäkt, förklarade Mikael Pelagalli, stationsbefäl på polisområde nord i Stockholm, för Aftonbladet.

Halvtimme senare: ”Oklart om det skett något överhuvudtaget”

Artikeln hos Aftonbladet publicerades klockan 20.12 och bara en halvtimme senare vid 20.40-tiden ringer Nyheter Idag till Mikael Pelagalli för att ställa frågor. Men då visar det sig att de inledande uppgifterna om en våldtäkt är högst osäkra.

– Ja, de har träffat på en yngre tjej som uppger, eller någonting, att hon eventuellt ska ha blivit våldtagen. Mycket mer än så har jag inte.

Och när Nyheter Idag ändå försöker få mer information låter det på polisen som om det är tveksamt om något brott ens har begåtts.

– Som det verkar så är det oklart om det skett något överhuvudtaget, säger Pelagalli.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag