Polisen bekräftar: Hatbrottsmotiv bakom svärddåd på skola

Den 21-årige gärningsmannen lät sig fotograferas med elever på skolan innan han högg ned två lärare och två elever. Foto: Twitter
  • Fredag 23 okt 2015 2015-10-23
E-post 33

TROLLHÄTTAN Polisen bekräftade idag på morgonen att det fanns ett hatbrottsmotiv bakom gårdagens svärddåd på skolan Kronan i Trollhättan.

Bland annat har polisen säkrat fynd i samband med husrannsakan hemma hos den nu döde 21-årige gärningsmannen som ger en bild av att han hade rasistiska motiv till attacken, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen uppger att val av offer, 21-åringens klädsel och hur han uppträdde på brottsplatsen stärker motivbilden.

21-åringen bodde vid tillfället för dådet ensam i en annan del av Trollhättan. Polisen uppgav under förmiddagen att en bil tagits i beslag som gärningsmannen haft tillträde till. Bilen genomgår just nu teknisk undersökning i Göteborg.

Två personer, en elvaårig pojke samt en lärare på skolan, omkom vid gårdagens illdåd. Ytterligare två personer skadades allvarligt när 21-åringen gav sig på dem med ett svärd.

Efter vansinnesdådet sköts den 21-årige gärningsmannen av polisen och avled senare av skottskadan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag