Polisen efterlyser tips om skottlossningar i Hagsätra och Bandhagen

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 7 jan 2016 2016-01-07
E-post

STOCKHOLM Nu har polisen gått ut med en allmän uppmaning till allmänheten om att höra av sig med tips ifall man vet något om skottlossningar som ägt rum i Bandhagen och Hagsätra i Stockholm. Den som vet något om händelserna uppmanas ringa polisen på telefon 114 14.

Enligt polisen är det tre olika skottlossningar i Bandhagen och Hagsätra som misstänks ha sin grund i uppgörelser mellan kriminella gäng i området runt Hagsätra. Den första skjutningen ägde rum på nyårsnatten 1 januari i Hagsätra och samma dag ska även en skottlossning ha skett i anslutning till fordon i samma område.

Den 4 januari ägde ytterligare en skottlossning rum i anslutning till fordon, denna gång i Bandhagen. Inga personskador har rapporterats i samband med någon av skottlossningarna. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.

”Polisen ser allvarligt på det inträffade och har med anledning av dessa skjutningar förstärkt närvaron och det brottsförebyggande arbetet i området för att förhindra att människor och egendom, som inte är inblandade i konflikten, kan komma till skada”, skriver myndigheten på sin hemsida.

Om du har sett något eller vet något som kan ha samband med händelserna, ombeds du att tipsa polisen på telefon 114 14.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag