Polisen: Flera mörkhyade våldtäktsmän härjar i Östersund – två kvinnor våldtagna i helgen

Arkivbild: Östersund. Foto: Mr Thinktank
Arkivbild: Östersund. Foto: Mr Thinktank
  • Tisdag 18 jul 2017 2017-07-18
E-post 8609

ÖSTERSUND Flera mörkhyade våldtäktsmän härjar i Östersund i Jämtland. Det skriver polisen på sin hemsida sedan två kvinnor utsatts för överfalls­våldtäkter under helgen.

Den första våldtäkten inträffade natten till söndagen, vilken Nyheter Idag skrev om igår. Nu går polisen ut med fler detaljer om gärningsmannen.

Polisen skriver att våldtäktsmannen var mellan 30-40 år, cirka 170 centimeter lång och ”såg stark ut”. Han var mörkhyad och hade kort välansat skägg samt en mustasch som var kraftig och som längst ut, pekade uppåt. Håret var kort och mörkt och ögonen var mörka. Ögonbrynen var buskiga. Mannen pratade svenska med brytning men även något annat språk som målsägaren inte förstod.

Gärningsmannen bar militärgröna kläder, en lång tröja eller jacka som i så fall var knäppt samt byxor i samma färg och bars ”nedhasade”. Mannen hade en mössa på sig eller en bakåtvänd keps.

Ung svensk kvinna i Östersund överfölls och våldtogs av man som pratade ”på ett språk som hon ej förstod”

Ännu en våldtäkt anmäldes under måndagen. Natten till igår, mellan klockan tre och fyra, våldtogs en kvinna utomhus på Storgatan 59 C. Platsen ligger tre kvarter från den plats där den första kvinnan våldtogs natten dessförinnan.

Polisen skriver att kvinnan attackerades av tre män som samverkade under gärningen. Signalementet på de tre våldtäktsmännen lyder:

Man 1 – mellan 175 -180 cm, skallig och med normal kroppsbyggnad
Man 2 – mellan 175 – 180 cm, stort burrigt skägg, mörkt hår och kraftig kroppsbyggnad
Man 3 – Mörkt kort hår på sidorna och längre hår uppe på huvudet, atletisk kroppsbyggnad

De tre männen är lätt mörkhyade och de pratade ett främmande språk sinsemellan. De var klädda i mörka byxor (jeans eller chinos) och hade mörka tröjor.

Båda brottsplatserna har undersökts av kriminaltekniker och kriminalsökhund. Polisen är förtegen om vilka uppgifter som hittills kommit fram under utredningarna och undanber sig kontakt från media för att inte bli belastade med frågor.

Tycker du att det är rätt gjort av polisen att gå ut med signalement?
6261 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag