Polisen: Malmödemonstrationen kommer att blåsas av

Foto: Jorchr/Wikipedia
  • Torsdag 4 jun 2020 2020-06-04
E-post 1162

MALMÖ Tillståndet för demonstrationen på Black lives matter-tema som ska hållas i Malmö under torsdagskvällen dras in, meddelar Ewa-Gun Westford till Nyheter Idag.

Först skulle demonstrationen, med start 18.00, hållas på Stortorget inne i Malmö men platsen ändrades senare till Ribersborg, och en hundrastplats, enligt Aftonbladet.

Cirka 3 000 personer har meddelat att man tänker närvara. Men tillstånd finns bara i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendation på upp till 50 personer. En något svårlöst ekvation.

– Vi har ett nationellt arbete mot Corona och måste beakta begränsningen om 50 personer vid sammankomst samtidigt som det råder yttrandefrihet, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

När Nyheter Idag når Westford är hon precis på väg in i en livesändning men meddelar att tillståndet för demonstrationen kommer dras in.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag