Polisen misstänker: Fotbollstränare i Stockholm våldtog småpojkar – Två av dem i tioårsåldern

Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Flickr.
  • Fredag 10 mar 2017 2017-03-10
E-post 147

STOCKHOLM En fotbollstränare misstänks för åtta fall av grov våldtäkt mot tre minderåriga pojkar i hans lag. Två av pojkarna är i tioårsåldern.

Den manliga fotbollstränaren i Stockholmslaget, ska enligt åklagaren, ha våldtagit tre pojkar vid sammanlagt åtta tillfällen mellan 2015 och 2016. De sexuella handlingarna som beskrivs i stämningsansökan är mycket grova. Det uppger Expressen.

Barnen som fotbollstränaren misstänks för att ha våldtagit är födda åren 2006 och 2002. Två av pojkarna är alltså i tioårsåldern och den tredje blev nyligen tonåring.

Enligt åtalet ska fotbollstränaren genom våld ha tvingat till sig sex med barnen. Enligt stämningsansökan ska tränaren ha fällt en målsägande till golvet och tryckt sin fot mot hans bröstkorg. I bevisföringen mot fotbollstränaren ingår DNA-spår från pojkarnas underkläder.

Tränaren, låtar via sin advokat Lars Ahlstedt, meddela att han förnekar åtalet i sin helhet.

Rektorn på pojkarnas skola, som känner till fotbollstränaren, misstänkte inget alls. Enligt rektorn är det inträffade fruktansvärt och kallar beskedet för en väckarklocka och tankeställare.

– Det blir väldigt tydligt att en människa kan spela väldigt dubbelt, säger rektorn till Expressen.

Advokaten Mari Schaub, specialiserad på våldtäktsmål, menar att det fotbollstränaren står anklagad för är mycket allvarligt.

– Det finns en stor offercirkel och anhöriga och omgivning som behöver terapi. Tack och lov är det ett ovanligt fall men det finns förmodligen ett mörkertal, säger Mari Schaub till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag