Polisen misstänker: Kvinna i Ulricehamn mördades under joggingtur i skogen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 25 okt 2017 2017-10-25
E-post

ULRICEHAMN En kvinna hittades död efter att hon under tisdagseftermiddagen gett sig ut på en joggingtur i Ulricehamn. Polisen misstänker att hon mördats.

Kvinnan, som var runt 60 år gammal, tog under eftermiddagen igår bilen till Lassalyckan på Mulleberget i utkanten av Ulricehamn för att ge sig ut och motionera. Hon berättade för sina anhöriga att hon skulle vara hemma igen mellan klockan fyra och fem på eftermiddagen.

Klockan 18:40 larmades polisen då kvinnan ännu inte kommit hem från joggingturen. Vid motionsspåret påträffades kvinnans bil och polisen sökte med hjälp av hundpatrull i motionsspåret. Ganska snart hittades kvinnans glasögon.

Strax före klockan nio på kvällen påträffades även kvinnan död i skogen utanför motionsspåret. Polisen misstänker att kvinnan mördats, men dödsorsaken är än så länge inte klarlagd.

– Det är ingenting som är klarlagt. Förundersökningen gäller mord, men vi är inte klara med förundersökningen, säger Stefan Gustafsson på polisen i Västra Götaland till Nyheter Idag.

Så det här kan vara ett olycks- eller sjukdomsfall?

– Allt är möjligt just nu.

Under eftermiddagen idag har polisen avslutat sin tekniska undersökning av fyndplatsen. Polisen har även flugit med helikopter över området för att ta översiktsbilder.

Under onsdagen gick Lena Matthijs, polisområdeschefen i Borås som i somras blev känd för sin asylaktivism eftersom hon själv tagit emot ett flyktingbarn i sitt hem, ut och varnade folk för att röra sig ensamma i motionsspåret.

– Det här kan ju vara ett random överfall, men det är svårt att säga vad den här eventuella gärningsmannen är kapabel till. Mitt råd just nu är att man rör sig två och två i området, sade hon vid en pressträff.

Presstalesmannen Stefan Gustafsson vill emellertid inte lägga för stort fokus på det utspelet.

– Det är någonting som man kanske inte ska överdriva, för det är inte så att det händer mord på den platsen varje dag, säger han och tillägger:

– Känner man sig otrygg ska man naturligtvis ta med sig någon ut om man ska ut och motionera, för vi har som sagt inte svar på frågan vad det är som har inträffat.

Det finns misstankar om att kvinnan kan ha mördats på grund av att hon hade en chefsroll på Ulricehamns kommun.

– Det är kommunen har gått ut med uppgifter om att de tittar på hennes arbetssituation och det är en naturlig del som polisen deltar i, säger Gustafsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag