Polisen misstänker: Man smugglades ut ur Migrationsverkets förvar i resväska

Foto: Migrationsverket/Public Domain
  • Måndag 24 feb 2020 2020-02-24
E-post 868

GÄVLE Det låter som hämtat ur en film. En utländsk man som satt i Migrationsverkets förvar i Gävle rymde på söndagen. Nu misstänker polisen att mannen smugglats ut i en stor resväska som två kvinnor hade med sig när de besökte honom på söndagsförmiddagen, något som Expressen var först att rapportera.

Mannen, som är i 20-årsåldern, skulle utvisas men något datum har inte angetts enligt Migrationsverket. Vilket land mannen kommer från har inte Migrationsverket berättat.

På söndagsförmiddagen fick mannen besök av två kvinnor som hade med sig en väska. Den ena kvinnan lämnade förvaret med väskan medan den andra kvinnan stannade kvar. Den kvarvarande kvinnan frågade efter en stund personalen var mannen tagit vägen.

”Det gör att vi misstänker att personen kan ha förts ut med hjälp av väskan. Vi utreder fortsatt händelsen för att veta mer exakt vad som kan ha hänt”, skriver Migrationsverkets presschef Per Ek i ett mejl till Expressen.

Kort därefter tvingades man erkänna att mannen var borta och 11.47 larmades polisen.

Expressen uppger att det handlar om en stor resväska på hjul.

– Det har pratats om en resväska, men det är inget vi har kunnat fastställa än. Vi vill kunna se vad det kan finnas för bilder på de interna kamerorna som de har på förvaret, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt till Expressen.

Kvinnan som stannade kvar är misstänkt för främjande av flykt. Den andra kvinnan, som tros ha rullat ut migranten i resväskan, har man ingen identitet på än.

I förra veckan skedde en annan uppmärksammad rymning från Migrationsverkets förvar i Märsta, bara några mil bort från Gävle. Åtta utlänningar sågade sig ut ur förvaret och firade sig ner med lakan och försvann.

Läs även: Jonas Andersson (SD): Regeringen Löfven sitter på händerna istället för att stoppa rymningarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag