Polisen om de knivhuggna männen i Göteborg: ”Har inte kunnat få någon identifiering på dem”

Poliser som arbetar. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Söndag 11 mar 2018 2018-03-11
E-post 458

GÖTEBORG Tre unga utländska män knivhöggs på Stigbergstorget i Göteborg igår kväll. Polisen vet  inte varifrån männen kommer eller vad som har hänt.
– Det är en del oklara omständigheter. Vi vet inte upprinnelsen till det här bråket i nuläget Själva ingångsvärdet för oss var ju skadegörelse. Det var ju därför larmet kom. Sen har det varit misshandel, själva brottsrubriceringen är grov misshandel, säger Jenny Widén, presstalesperson för polisen i region väst till Nyheter Idag. 

Under lördagskvällen blir tre unga män knivskurna på Stigbergstorget i Göteborg.

– Det är vid elvatiden igår, strax innan klockan elva, 22:52, som polis larmades till Stigbergstorget för det uppfattades som det var någon typ av skadegörelse eller inbrott som hände där på själva torget. Anledningen till att polisen kallades dit var att det var flera personer där som var inblandade i någonting och det var lite oklart initialt vad det var som hände. Det var mycket folk där, säger Jenny Widén till Nyheter Idag.

– Vi skulle åka dit för att kontrollera detta och på platsen där så anträffades tre skadade unga män. De var knivskurna, knivskadade på olika ställen. Alla tre fördes till sjukhus med ambulans. Jag har inga uppgifter på deras skadeläge idag.

Till Expressen säger Göteborgspolisens Johan Ljung att en av de unga männen knivskurits rätt allvarligt.

– En person har blivit knivskuren i ryggen och två i ansiktet, varav den ena rätt allvarligt, säger Johan Ljung till Expressen.

Enligt Widén kommer offren att förhöras så snart som möjligt.

– Det är en del oklara omständigheter. Vi vet inte upprinnelsen till det här bråket i nuläget. Själva ingångsvärdet för oss var ju skadegörelse. Det var ju därför larmet kom. Sen har det varit misshandel, själva brottsrubriceringen är grov misshandel idag.

– Det ska ha befunnit sig flera personer på platsen och vi håller nu på att försöka identifiera och om möjligt förhöra dem då. Det är ingen som är gripen.

Polisen har ingen identifiering av brottsoffren men de vet att det rör sig om tre unga män i 20-års åldern och att de inte är svenska medborgare.

Är det svenska medborgare som blivit knivskurna?

– Nej, det är det inte.

Vet ni varifrån de kommer?

– Nej.

Vad är det för språk man talat?

– Du, det vet inte jag. Jag har inte kunnat få någon identifiering på dem.

Polisen vet inte heller någonting om gärningsmännen i dagsläget.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag