Polisen om lördagens insats: ”Inte gratis”

Foto: Faksimil Youtube & Polisen
  • Måndag 2 okt 2017 2017-10-02
E-post 142

GÖTEBORG Polisen sammanställer nu kostnaderna för lördagens demonstrationskaos i Göteborg. Polisens presstalespersonen Hans Lippens vågar inte uppskatta kostnaderna ”ens mellan tummen och pekfingret”. –  Det har inte varit gratis, vågar han dock konstatera. 

Det finns i dagsläget inga uppgifter om vad nazistdemonstrationen under lördagen ska ha kostat skattebetalarna, men Hans Lippens, presstalesperson för polisen i Region väst, uppger för Nyheter Idag att uppgifterna kommer komma ut inom kort.

–  Inte ännu, men det kommer. Man håller på och sammanställer det. När man fått in alla personalrapporter från samtliga deltagande poliser så kommer det inom kort, men inte idag, säger Hans Lippens till Nyheter Idag.

Lippens vågar inte uppskatta kostnaden ”ens mellan tummen och pekfingret”.

–  Det har inte varit gratis, vågar han dock konstatera.

På nätet sprids ett klipp på en polis som skriker av smärta efter att han skadat sin arm i sammandrabbning med nazisterna.

–  Polisen försökte hindra NMR att gå förbi fastigheten, de avvek ju från den anvisade vägen och när man då gick vänster istället för rakt fram ställde sig ett antal poliser i vägen och i samband med detta blev han skadad.

Nu pågår utredningar mot personer som blev anhållna i samband med helgens kaos.

–  Utredningar pågår på folk som fortfarande är anhållna och det är åklagare som leder det arbetet.

Enligt Lippens är det personer från båda sidorna, alltså både motdemonstranter och personer som deltog i Nordiska Motståndsrörelsens demonstration.

Vad är de anhållna för?

–  De flesta är för våldsamt upplopp, merparten. Sen kan det finnas något annat brott i anslutning till detta då.

Trots kaoset under dagen ägde inga incidenter, kopplade till demonstrationen under dagen, rum under varken sig kvällen eller natten.

–  Kvällen och natten var helt lugn i riktande mot den här insatsen. De valde väl att avsluta det hela var och en på sitt håll. Så det är ju bra!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag