Polisen om skottlossningen i Rinkeby: ”Tyder på uppgörelse bland kriminella”

Flera poliser är på platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 30 aug 2015 2015-08-30
E-post 242

STOCKHOLM En person har konstaterats avliden och två andra vårdas på sjukhus för skador i samband med en skottlossning i Stockholmsförorten Rinkeby under söndagen. – Det finns uppgifter som tyder på att det är en uppgörelse bland kriminella, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till Nyheter Idag.

I samband med en skottlossning på söndagen har en person konstaterats avliden och två personer vårdas för sina skador på sjukhus, dock utom fara för sitt liv, meddelar polisen. Den person som avled till följd av sina skador ska vara en man i 40-års åldern, berättar polisen på sin hemsida.

Kan vara uppgörelse bland kriminella

Ytterligare två personer ska ska ha skadats lindrigt och polisen tror i nuläget att skadorna beror på rikoschetter. När Nyheter Idag kontaktar polisens presstalesman Kjell Lindgren vill han inte svara på om någon av de skadade är kända av polisen sedan tidigare, men han berättar att det kan handla om någon sorts uppgörelse mellan kriminella gäng.

– Det finns det som kan tyda på att det är en uppgörelse bland kriminella, men man ska aldrig vara säker i ett sådant här tidigt skede. Men det finns tecken som tyder på det.

De personer som vårdas för sina skador ska även fått någon form av skär eller stickskador, något som skulle kunna tyda på att en kniv har använts. Men polisen vill i nuläget inte säkert säga vad som orsakat de skadorna, om det är en kniv eller något annat föremål.

– Två personer är på sjukhus med skador från den här platsen. Det enda jag vet är att det i vart fall inte är livshotande skador. Om det sen är skärskador eller skottskador vet jag inte i nuläget.

Det är alltså tre personer som fördes till sjukhus direkt i samband med skottlossningen varav en person har avlidit. Det två som skadats lindrigt av rikoschetter har inte uppsökt sjukhus berättar Lindgren. Enligt uppgifter till medier ska tre personer vara gripna med anledning av skottlossningen och de ska ha lämnat över sig själva.

Nedan kan du se video från Rinkeby torg och höra samtalet med Kjell Lindgren

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag