Polisen: Paret i Mantorp kan ha mördats under helgen

Fredrik Kliman. Foto: TV4/Youtube
Fredrik Kliman. Foto: TV4/Youtube
  • Onsdag 14 jun 2017 2017-06-14
E-post

MANTORP Den man och kvinna som under måndags­kvällen hittades döda på sin gård utanför Mantorp i Östergötland kan ha mördats tidigare än måndagen. Det säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till Nyheter Idag.

Polisen larmades till gården strax efter klockan sex på kvällen sedan en anhörig påträffat paret, som polisen säger var i medelåldern, avlidna. Ganska snart stod det klart att mannen och kvinnan utsatts för ett grovt våldsbrott.

– Vi arbetar efter hypotesen att det är ett mord, ett dubbelmord, och att de här två människorna, mannen och kvinnan, det är ett par, har blivit utsatta för ett grovt våldsbrott och berövats livet. Det finns inget som tyder på att dödsorsaken är naturlig, utan det har brukats ett visst våld, sade Fredrik Kliman som är presstalesman på polisen i Östergötland till Nyheter Idag under tisdagen.

Under onsdagen säger hans kollega Fredrik Kliman att mannen och kvinnan kan ha mördats någon gång tidigare än måndagen, kanske redan under helgen.

– Ja, säger han till Nyheter Idag på en direkt fråga om paret kan ha mördats tidigare än under måndagen.

– Jag har ingen närmare uppfattning om det, men det kan vara tidigare.

Däremot ska de båda kropparna inte ha legat någon längre tid på gården, som flera veckor eller månader.

– Så lång tid är inte möjligt, nej, säger Kliman.

Paret ska enligt medieuppgifter senast ha setts vid liv innan helgen, enligt en källa var de ännu i livet under lördagen. Den rättsmedicinska undersökningen av kropparna ska nu försöka klarlägga när paret mördades och hur länge de legat döda på gården.

Polisen uppger att engagemanget från allmänheten varit stort och att ett stort antal tips strömmat in till polisen. Ett av tipsen ledde till att ytterligare ett fordon togs i beslag under tisdagskvällen.

– Det var på ett annat ställe i Mjölby samhälle, i tätorten, berättar Kliman.

Det andra fordonet som sedan tidigare beslagtagits påträffades i Skänninge norr om Mjölby, ett par mil från brottsplatsen. Polisen är tystlåten om vad som gjort att de båda fordonen tagits i beslag.

Än så länge har ingen gripits eller delgivits misstanke med anledning av dubbelmordet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag